16 percheziţii domicilare au loc în acest moment în Prahova, Bucureşti,Sibiu și Ilfov. 13 persoane vor fi duse la audieri

mandate periate cannabis desfăşurare de forţe VIDEO/ 15 percheziţii domiciliare efectuate de poliţişti din Buzău, Prahova şi Galaţi pentru destructurarea unei grupări periculoase

Percheziţii în mai multe localităţi. Sunt căutate mai multe persoane bănuite de  evaziune fiscală și spălare de bani

16 percheziţii domicilare au loc în acest moment în Prahova, Bucureşti,Sibiu și Ilfov. 13 persoane vor fi duse la audieri.Sunt căutate mai multe persoane bănuite de  evaziune fiscală și spălare de bani. 13 persoane vor fi duse la audieri.

O afacere care mergea ca pe roate de 5 ani de zile, distrusă de oamenii legii în această dimineaţă. Cercetările au condus la concluzia că mai multe persoane fizice şi administratorii unor societăţi comerciale ar fi comis o serie de nereguli, eludând prevederile legale în vigoare, în scopul fraudării bugetului general consolidat al statului prin diminuarea artificială a bazei impozabile.

Astfel, în perioada 2010 – 2016, membrii grupării infracționale, prin intermediul persoanelor juridice pe care le controlau sau administrau, ar fi comis fapte de evaziune fiscală în domeniul în care societăţile îşi desfăşoară activitatea, respectiv produse energetice și construcții.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

CITEŞTE ŞI https://republikanews.ro/noaptea-infractiunilor-pe-strazile-din-ploiesti-retinuti-de-politie-dupa-mai-multe-fapte-comise-intr-o-singura-noapte/

Banii obţinuţi în urma activităţii infracţionale fac obiectul unor transferuri succesive prin mai multe conturi bancare ale societăţilor implicate şi ale unor persoane interpuse, acestea din urmă retrăgând în numerar bani pe care, în schimbul unui comision, i-ar fi predau adevăraţilor beneficiari.

Prejudiciul cauzat prin evaziune este de 2.133.549 de lei, iar în urma spălării banilor s-a creat un prejudiciu în valoare de 6.152.575 de lei.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republilanews.ro

foto cu caracter ilustrativ

usrplus
sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here