logo
RNTV Live

1,5 milioane de euro plătiți într-un an. Primarul Bușteniului a găsit soluții să achite datoriile orașului, dar și să dezvolte stațiunea turistică

mircea corbu busteni
rnews

Primarul orașului Bușteni, Mircea Corbu, a ținut să facă public bilanțul unui an de mandat.

Are și cu ce se mândri, de la 1,5 milioane de euro, bani achitați din datoriile imense ale orașului, și până la implementarea de proiecte noi, dar și realizarea unora extrem de dorite de locuitorii din Bușteni.

Scrisoarea publică a primarului Corbu este însoțită și de explicații detaliate privind derularea lucrărilor de investiții din localitate. dar și de amănunte cu privire la sumele cheltuite.

Redăm mai jos mesajul primarului orașului Bușteni, Mircea Corbu.

”Dragi bușteneni,

A trecut 1 an de când mi-ați oferit oportunitatea de a schimba orașul Bușteni. Vă mulțumesc încă o dată pentru încrederea acordată la alegerile de anul trecut.

Înainte de alegeri, eram conștient că dacă voi fi ales primarul orașului Bușteni, nu voi găsi o situație “prea roz” în primărie.

Am pășit în primărie plin de încredere, cu sufletul deschis, pregătit să lupt pentru schimbarea orașului în bine. Am preluat o moștenire grea, o administrație modelată după chipul și asemănarea unor oameni care au condus orașul după bunul plac, pentru mulți ani de zile.

A trecut un an greu, dar nu suntem descurajați, din contră, munca ne motivează, suntem optimiști și afirmăm cu tărie că SUNTEM PE DRUMUL CEL BUN!

O perioadă de timp ne-am concentrat energia și forțele analizând situația reală a sistemului local, descoperind, din păcate, un sistem de administrație neperformant, greoi, neactualizat, fără viziune sau perspective de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor orașului Bușteni.

Am fost loviți din plin de facturi neachitate, pentru contracte încheiate cu firme căpușă; datorii către anumite instituții ale statului care nu ne permiteau derularea unor proiecte de investiții prin accesare de fonduri nerambursabile.

A fost necesar să luăm măsuri urgente și drastice pentru a reduce cheltuielile, pentru a achita o parte din datorii și încet dar sigur, vom reveni pe făgașul normal al unei administrații corecte.

De la preluarea mandatului, am reușit să achităm datorii către terți de peste 1,5 milioane Euro, însemnând aproximativ 7,5 milioane de Lei, bani pe care ne-am fi dorit să îi folosim pentru dezvoltarea orașului.

Din păcate, datoriile nu sunt achitate integral, gradul de îndatorare al Primăriei Bușteni este depășit, fapt ce nu ne permite nici măcar achiziționarea unei mașini noi în sistem de leasing (clarificare pentru anumiți cetățeni, care se întrebau de ce nu am achiziționat o mașină nouă).

Concret este faptul că suntem îndatorați până în anul 2032, având o rată lunară de ~60000 Euro, contravaloarea unui apartament plătită lunar, 720.000 Euro/an, datorie ramasă aproximativ 8.000.000 Euro.

Sistemul administrativ a fost greu de urnit, dar cu implicare și perseverență din partea celor care au înțeles că lucrurile pot fi făcute și altfel, pe baza fluxurilor procedurale moderne și profesioniste, acesta a început să funcționeze în direcția corectă.

Am găsit mai multe categorii de oameni în primărie, oameni competenți care își doresc cu adevărat să lucrăm în folosul cetățenilor, oameni alături de care am pornit la drum cu convingerea că vom oferi buștenenilor un oraș de care să fie mândri. Am început să construiesc în jurul meu o echipă de profesioniști, oameni harnici, muncitori care să ne ajute pe toți să realizăm obiectivele propuse într-un timp cât mai scurt.

Din păcate, am avut și cazuri de angajați care nu au înțeles (încă) faptul că trebuie să lucreze corect, rapid, legal, în vederea soluționării problemelor orașului și a cetățenilor. Nu acoperim nimic din ceea ce este ilegal și pe nimeni. Așadar, au fost depuse plângeri penale împotriva unor angajați care au încălcat legea.

Nu am intrat în administrația locală cu ideea că va fi ușor, ci cu convingerea că cetățenii din Bușteni merită o viață mai bună. Anul acesta a fost o provocare, chiar și așa îndatorați, am făcut economii drastice și am reușit să demarăm proiecte de investiții, am demarat primele acțiuni de accesare fonduri nerambursabile după mulți ani în care nu s-a profitat de această oportunitate extrem de importantă pentru dezvoltarea orașului.

Anul acesta am demarat mai multe studii de proiectare, ridicări topografice, studii de fezabilitate, oportunitate, acestea fiind bazele proiectelor ce se vor vedea în următorii ani. Proiecte care au fost promise de foarte mult timp buștenenilor și care abia acum sunt luate în calcul cu adevărat.

Așa cum am precizat într-un comunicat anterior, unul din scopurile noastre este ca cetățenii din Bușteni să beneficieze în oraș de servicii medicale de calitate, iar personalul medical angajat să beneficieze de locuințe de serviciu.

Am avut deja multe reușite pe care le-am promis în campanie. E simplu, vrem ca lucrurile sa fie normale în Bușteni. Cei fără autorizații să intre în legalitate. Cei care au primit amenzi din diferite motive, să realizeze că au greșit și amenzile nu au fost date pentru că “primarul” are ceva personal cu ei, ci pentru că toți trebuie să respectăm legea.

În decursul acestui an nu am fost ocoliți nici de dezastre, am avut parte de mai multe calamități, în care m-am implicat fără nicio ezitare, indiferent de oră. O urgență este urgență și în weekend sau de ziua de naștere.

Cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut peste toate, intervenind prompt alături de alți oameni care iubesc orașul Bușteni și locuitorii acestuia. Am fost și voi rămâne alături de familiile încercate, indiferent de situație.

Mulțumesc și membrilor Consiliului Local Bușteni pentru tot suportul din această perioadă și pentru faptul că au înțeles că Mircea Corbu a venit la primăria Bușteni să lucreze în beneficiul buștenenilor. Cred că împreună vom reuși să aducem schimbarea mult dorită de toți cetățenii orașului Bușteni.

Mulțumesc întregii comunități pentru încrederea acordată, pentru întelegerea și răbdarea de care ați dat dovadă.

În continuare, ne vom revedea față-n față pe străzi, în cartierele unde locuiți sau la primărie. Vă voi asculta și-mi voi pune în continuare toată priceperea la dispoziția dumneavoastră. ”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor