logo
RNTV Live

Bărbatul care a ameninţat că va produce o explozie la un blocul din Ploieşti a ispăşit o pedeapsă pentru omor. Măsuri

casă de vacanta sparta
Mihai Constantinescu

După incidentul de astăzi de la blocul de locuinţe sociale de pe strada Cătinei din Ploieşti, când un bărbat a ameninţat că va produce o explozie cu ajutorul unei butelii, au fost luate măsuri urgente. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, acesta ispășind o pedeapsă pentru omor.

Astfel, zona respectivă va fi atent monitorizată.

Cine este bărbatul care astăzi putea provoca o nenorocire

Deoarece, după ispășirea pedepsei, a depus dosar pentru atribuirea  unei locuințe sociale, în anul 2019, conform legii, acestuia i-a fost repartizată o unitate locativă, în blocul cu locuințe sociale de pe Aleea Cătinei.

De-a lungul timpului, persoana respectivă a avut un comportament agresiv, inclusiv cu un angajat al administrației publice locale, care, între timp,  a depus și o plângere la poliție.

 Totodată, cazul acestui chiriaș urmează să fie atent evaluat de serviciile publice de specialitate.

Potrivit Hotărârii Consiliului Local Ploiești nr. 106/2013, chiriașii municipalității, care au un comportament neadecvat, pot fi evacuați din locuințele sociale.

Reabilitarea imobilului

Administrația publică ploieșteană are în proiect reabilitarea imobilului cu locuințe sociale din Aleea Cătinei, proiectul respectiv urmând să se realizeze cu fonduri europene. Pentru punerea în aplicare a acestei investiții, se impune mutarea chiriașilor din acest bloc în alte locuințe sociale aflate în patrimoniul municipalității ploieștene. Incidentul de astăzi a fost generat de refuzul extrem al chiriașului amintit de a se muta în căminul de locuințe sociale Fero.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor