logo
RNTV Live

112 a luat foc în perioada Crăciunului. Polițiștii prahoveni au intervenit la foc automat

razie-noaptea-1
Mihai Constantinescu

112 a luat foc în perioada Crăciunului. Polițiștii prahoveni au intervenit la foc automat.

În perioada 23-26 decembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova- Serviciul Rutier, Polițiile Municipale Ploiești și Câmpina, Polițiile orășenești Vălenii de Munte, Slănic, Plopeni și Secțiile Rurale de Poliție Bălțești, Ciorani, Drajna și Valea Călugărească au organizat și desfășurat 20 de acțiuni pentru combaterea faptelor antisociale și pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

În perioada mai sus menționată, polițiștii prahoveni au intervenit la peste 450 de sesizări prin intermediul SNUAU 112.

În cadrul acțiunilor din cele patru zile, au fost controlate peste 370 de autovehicule pe drumurile publice din județ. Au fost efectuate aproximativ 150 de testări cu aparatul etilotest, în vederea depistării conducătorilor auto care aleg să pună atât siguranța lor, cât și a celorlalți participanți la trafic, în pericol, urcându-se la volan, deși au consumat băuturi alcoolice.

În acest context, au fost aplicate, în total, 115 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 33.000 de lei, dintre care, cele mai multe au fost aplicate la regimul circulației.

Ca măsuri complementare, polițiștii rutieri au reținut 7 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

În urma controalelor din trafic au fost constatate și 7 infracțiuni la regimul rutier, aparatele etilotest înregistrând valori de 1,08; 0,89; 0,44 și 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, cu ocazia activităților desfășurate au fost constate și încălcări ale normelor de conviețuire socială, fiind aplicate, în acest sens, 40 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 61/1991.

Astfel de acțiuni sunt organizate permanent la nivelul județului Prahova, pentru menținerea unui climat optim de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRAIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor