logo
RNTV Live

Zile de foc pe şoselele din Prahova

razie in prahova 1
Mihai Constantinescu

Zile de foc pe şoselele din Prahova. În perioada 30 aprilie-1 mai , polițiștii rutieri prahoveni au desfășurat o acțiune cu forțe mărite pe raza întregului județ. S-a desfălurat atât în mediul urban cât și în mediu si au participat peste 100 de polițiști. Scopul a fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, urmărindu-se în special respectarea regimului legal de viteză, precum și abaterile săvârșite de pietoni.

Politiștii rutieri au acționat preponderent pentru nerespectarea regimului legal de viteză, fiind aplicate 245 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au depășit limitele legale de viteză.

În cadrul acțiunii, au fost controlate aproximativ 900 de autovehicule, depistând 6 conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice, la volan. Au fost reținute 6 permise de conducere, fiind întocmite dosare de cercetare penală.

În total, au fost aplicate 504 sancțiuni contravenționale, în valoare de 195.530 de lei. 60 dintre acestea au fost aplicate pentru abaterile săvârșite de pietoni.

În urma abaterilor constatate au fost reținute 33 de permise de conducere, 17 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Politiștii prahoveni recomandă conducătorilor auto să respecte prevederile legale, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să conștientizeze faptul că își pot pune în pericol atât propria viață, cât și pe cea a celorlalți participanți la tragic.

Recomandări bicicliști

În circulația pe drumurile publice bicicleta trebuie echipată cu dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție, cu lumini corespunzătoare și dotată cu sistem de avertizare sonoră și cu dispozitive fluorescent-reflectorizante.

Pentru un plus de siguranță se recomandă ca biciclistul să poarte cască de protecție omologată, iar în mod obligatoriu pentru a putea fi observat de ceilalți participanți la trafic
să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor