logo
RNTV Live

Zi decisivă pentru elevii de clasa a VIII-a. Vezi ce s-a întâmplat

Zi decisivă!Începe prima etapă la admiterea în liceu/ sursa Viata Libera
Mihai Constantinescu

Zi decisivă! Începe prima etapă la admiterea în liceu

Zi decisivă pentru elevii de clasa a VIII-a. Astăzi a fost programată prima etapă de admitere în liceu. În funcţie de rezultate dar şi de inspiraţie, elevii au ales liceele unde doresc să continue studiile.

Prima etapă se desfăşoară începând de astăzi şi până joi, 6 iulie. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere se face de către elevi şi părinţi, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Tot acum se face și completarea fișelor de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a proveniți din alte județe, la centrul special desemnat din județul pentru care solicită înscrierea.

Pe 12 iulie este programată repartizarea computerizată. Până atunci însă fișele vor trece prin mai multe etape de verificare pentru ase face eventualele corecturi, dacă este cazul.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/absolventii-de-liceu-sau-facultate-pot-primi-lunar-bani-vezi-ce-suma-si-ce-conditii/

Elevii trebuie să completeze cât mai multe opţiuni

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, cât şi reprezentanţii Ministerului educaţiei sfătuiesc toţi candidaţii să completeze cât mai multe opţiuni, în ordinea preferinţelor. Asta înseamnă că prima opţiune trebuie să fie unitatea de învăţământ favorită unde candidatul doreşte să continue studiile. Atentie însă! Fişa trebuie completată cu cât mai multe coduri(alte unităţi de învăţământ). Astfel nu va exista riscul ca un anumit elev să fie repartizat aleatoriu la etapa computerizată, doar pentru că nu a completat suficiente coduri.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/cum-arata-subiectele-care-i-au-speriat-pe-elevii-de-clasa-a-viii-a/

Pentru a le veni în ajutor, astăzi Ministerul Educației a publicat, on-line și la unitățile de învățământ, ierarhia candidaților din fiecare județ/școală, în funcția de admitere la liceu, astfel încât aceștia să-și poată evalua cât mai corect șansele de a intra la un anumit liceu.

Din acest an, admiterea la liceu se face pe baza unei medii în care 80% reprezintă media de la Evaluarea Națională, iar 20% este media de absolvire a gimnaziului.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor