logo
RNTV Live

Zelenski: „Ucraina va fi mereu pregătită să ajute Moldova!”

c3110f4ea7bb422115819f1d4b8b7b02
Ștefan Petre

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu că dacă în conflictul ruso-ucrainean China va susține Rusia se va porni un adevărat război mondial și a vorbit despre problema securității Moldovei.

Volodimir Zelenski: „Pentru noi este important ca poporul chinez să nu sprijine Federaţia Rusă în acest război. De fapt, aş vrea să fie alături de noi. Dar, deocamdată nu cred că este posibil”

Șeful de stat a continuat, afirmând că totuși speră ca poporul chinez să înțeleagă gravitatea situației și consecințele ce vor urma în urma asocierii cu Rusia în acest război.

Volodimir Zelenski: „Însă văd o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică asupra a ceea ce se întâmplă aici. Pentru că dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi un război mondial, şi nu cred că China îşi dă seama de asta.”

Ce spune despre Republica Moldova

Conducătorul ucrainean a susținut în același interviu că i-a transmis Maiei Sandu, președintele Moldovei, informații legate de o posibilă lovitură de stat din partea Federaţiei Ruse la adresa Moldovei.

„Maia Sandu nu mi-a cerut niciodată ajutor, dar mi-a mulţumit pentru informaţii. Ea cunoaşte foarte bine situaţia. Ucraina va fi mereu pregătită să ajute (Republica) Moldova”, spune acesta.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor