logo
RNTV Live

Compania IT care își roagă angajații „să se ducă acasă”

india-software-go-home-kritika-dubey-640×400
Ștefan Petre

O mică firmă IT din orașul Indore (India) implementează un sistem neobișnuit menit să păstreze echilibrul între orele de muncă ale angajaților și viețile lor personale.

Astfel, Reuters notează că s-a creat un software Softgrid Computers, echipat cu un sistem de notificare care intră în funcțiune în momentul în care tura unui angajat se termină, avertizându-l că „sistemul biroului se va închide în 10 minute” și îl roagă „să meargă acasă”.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat în ultimii ani că a lucra 55 de ore sau mai mult pe săptămână poate duce la un risc cu 35% mai mare de accident vascular cerebral și la un risc cu 17% mai mare de a muri din cauza bolilor de inimă!

„Gândul din spatele acestei măsuri este de a le oferi angajaților un bun echilibru între viața profesională și cea privată, astfel încât aceștia să poată petrece timp cu familiile lor și cu cei dragi”, a declarat directorul executiv Ajay Golani pentru partenerul Reuters, ANI.

„Au pus acest memento special, care îmi blochează desktop-ul după orele de lucru și emite un avertisment”, a scris angajatul Tanvi Khandelwal pe LinkedIn în urmă cu o săptămână. Postarea a primit de atunci peste 400.000 de aprecieri. „FĂRĂ APELURI ȘI MAILURI ÎN AFARA ORELOR DE PROGRAM!!! Nu-i așa că este fantastic?”

Kritika Dubey, una dintre cele 40 de persoane angajate în cadrul companiei, a declarat pentru agenția de presă ANI că pop-up-ul a ajutat-o să plece la timp și să își îndeplinească alte responsabilități acasă, conform sursei citate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor