logo
RNTV Live

Zelenski schimbă foaia. Nu mai vrea în NATO?

razboi sursa foto digi 24.ro
Mihai Constantinescu

Zelenski schimbă foaia. Nu mai vrea în NATO? Preşedintele Ucrainei. Volodimir Zelenski , a transmis că nu mai insistă să obţină aderarea la NATO, una dintre problemele ce stau, de fapt, la baza conflictului armat din ţara vecină.

„În ceea ce priveşte NATO, mi-am temperat poziţia asupra acestei probleme deja de ceva timp, atunci când am înţeles” că „NATO nu este gata să accepte Ucraina”, a declarat el în acest interviu difuzat luni seara. „Alianţei (Atlanticului de Nord) îi este teamă de tot ce este controversat, (îi este teamă) şi de o confruntare cu Rusia”, a spus preşedinţele Ucrainei, citat de digi24.ro.

Ucraina a fost invadată de ruşi în data de 24 februarie şi cere acestei foste republici sovietice să ofere garanţii că nu va adera niciodată la NATO.

Preşedintele Putin a recunoscut de asemenea, cu puţin timp înainte de a declanşa invazia, cele două „republici” separatiste proruse din estul Ucrainei, în război din 2014 cu forţele militare ale Kievului. Vladimir Putin cere acum ca independenţa lor să fie recunoscută de Ucraina., mai notează sursa citată.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/refugiatii-din-ucraina-au-ajuns…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor