logo
RNTV Live

Zeci de platani, sădiţi în Parcul Municipal Ploiești. Rezistenţi la poluare

plantare-copaci
Mihai Constantinescu

Zeci de platani, sădiţi în Parcul Municipal Ploiești. Sunt rezistenţi la poluare. S-a întâmplat astăzi, în cadrul activităţi ecologice, la care au participat şi primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, împreună cu directorul general al rafinăriei Petrotel – Lukoil, Aleksei Kovalenko. Acţiunea de astăzi a fost derulată în comun cu Asociația “Ne implicăm”.

Din dorința de a dezvolta și conserva ecosistemele la nivelul orașului nostru, cu sprijinul rafinăriei Petrotel – Lukoil au fost plantați, în cursul acestei acțiuni, 40 de platani în Parcul Municipal Ploiești Vest. Arborii respectivi au în jur de 3-4 m înălțime și contribuie, pe lângă producerea de oxigen, și la reglarea temperaturii în zona de agrement amintită. Cei 40 de platani vor fi îngrijiți de reprezentanții Asociației “Ne implicăm”.

Primii platani au fost plantați de primarul Andrei Volosevici și de către directorul general al rafinăriei Petrotel – Lukoil, Aleksei Kovalenko, în semn de responsabilitate față de mediul înconjurător și grijă pentru comunitate. Ambii lideri și-au exprimat, cu acest prilej,  aprecierea față de parteneriatul comun pe care administrația locală și rafinăria Petrotel Lukoil îl desfășoară în beneficiul municipiului Ploiești.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor