Zâmbete pentru persoanele vârstnice din Plopeni. Un gest pe care ar trebui să-l facem cu toții

angajare

Gânduri bune și Flori pentru Suflet pentru bătrânii din oraşul Plopeni

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice , Asociaţia “Modelăm inimi” Plopeni, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a 7-a ediție a Campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”.

Campania este o modalitate de a promova alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.

Acțiunea va avea loc duminică,  30 septembrie 2018, la orele 11:00 în localitatea Plopeni, unde mai mulţi copii alături de voluntari vor distribui peste 160 de flori bătrânilor pe care îi vor întâlni sau persoanelor de diverse vârste, cu mesajul de a le oferi mai departe vârstnicilor din viața lor.

La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.

De altfel, oricine se poate alătura campaniei, alături de familie, prieteni sau colegi, dăruind câteva flori în comunitatea lor. Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet.

Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională les petits frères des Pauvres în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.

La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate.  În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este alături de peste 850 de vârstnici singuri. Oricine poate susține cauza donând 2 euro/lună, dacă trimite un SMS la numărul 8844.

Asociaţia “Modelăm inimi” este o persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, apolitică şi nonguvernamentală, înfiinţată în data de 27 octombrie 2016 cu sediul în Plopeni, judeţul Prahova, ce are ca misiune promovarea în societate, în rândul tinerei generații, a valorilor sociale, educaționale, culturale și ale moralei creștine, precum și identificarea şi ajutorarea familiilor şi a persoanelor aflate în stare de nevoie materială şi financiară, în imposibilitatea de a-şi asigura mijloacele de subzistenţă, fără deosebire de naţionalitate, religie, rasă, sex sau convingeri politice.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța) dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociația are peste 850 de beneficiari și 160 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila si Târgoviste. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.

 

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here