logo
RNTV Live

VIDEO/Astăzi va fi ca pe timp de război. Toate cele 313 sirene din Prahova vor fi auzite

Mihai Constantinescu

Miercurea alarmelor

Astăzi va fi ca pe timp de război. Toate cele 313 sirene din Prahova vor fi auzite.

Nu vă panicaţi dacă astăzi veţi auzi sunetul sirenelor. Chiar dacă atmosfera va fi ca pe timp de război trebuie să ştiţi că este un simplu exerciţiu de testare al sistemului de avertizare şi alamare organizat de cei de la ISU Prahova. Este miercurea sirenelor. Acesta se va desfăşura între orele 10.00 – 11.00.

La nivelul județului Prahova, sunt 313 sirene (72 electronice și 241 electrice), astfel de mijloace, care pot fi utilizate în cazul unor dezastre sau alte situații de protecție civilă, modul de acționare a acestora fiind realizat local sau centralizat, din dispecerate.

În anul 2018 s-au desfăşurat un număr de 12 exerciţii de verificare a modului de cunoaştere, organizare şi desfăşurare a activităţilor de înştiinţare, prealarmare, avertizare, alarmare şi evacuare în localitățile Gura Vitioarei, Lipănești, Măgurele, Dumbrăvești, Păulești, Gornet Cricov, Iordăcheanu, Plopu, Măgureni, Florești, Drajna și Filipeștii de Târg.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/a-venit-din-lipanesti-in-ploiesti-sa-se-descotoroseasca-de-moloz-totul-a-luat-o-intorsatura-neasteptata/

 

comunicat ISU Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor