logo
RNTV Live

Week-end de foc pentru salvamontiștii prahoveni/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Week-end de foc pentru salvamontiștii prahoveni

De șapte ori au urcat, sâmbătă, pe munte, echipele de salvamontiști din Bușteni și Prahova, intervenind în ajutorul turiștilor rătăciți sau epuizați. Într-unul din grupurile care au avut nevoie de ajutor s-au aflat și copii.

Week-end de foc pentru salvamontiștii prahoveni

Trei adulți și doi copii de 11 ani au rămas blocați, sâmbătă, pe Brâul lui Răducu după ce nu au mai gasit poteca. Un alt bărbat care încerca să coboare pe Valea Caraimanului.S -a epuizat fizic și s-a blocat pe poteca turistică.

Tot sâmbătă, un grup de turiști au rămas blocați pe Jepii Mici pentru că un urs le-a ieșit în cale și nu a mai pleacat din potecă. Din fericire, toți turiștii au fost coborâți de pe munte în siguranță. Ziua nu s-a încheiat însă pentru salvatorii montani.

Tot sâmbătă seară, s-a declanșat o altă intervenție pentru patru persoane rătăcite în pădure, în zona Pelișor.

Și duminică au avut de lucru salvamontiștii din Bușteni. Doi turiști, cu vârste în jur de 60 de ani, au cerut ajutorul salvamontiștilor, după ce au rămas blocați în Bucegi, pe Valea Caraimanului. Aceștia nu au mai reușit să continue drumeția. Când au constatat că se înserează și se află abia la jumătatea traseului, au apelat la ajutorul Salvamont. Pe la jumătatea traseului unul dintre ei s-a epuizat fizic şi nu a mai putut să meargă.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 31 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. Cele mai multe intervenţii – respectiv 7 – au avut salvatorii montani din Buşteni.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor