logo
RNTV Live

Fără apă caldă și căldură în Ploieşti?/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Fără apă caldă și căldură în Ploieşti?

Ploieștiul ar putea să rămână fără operator de termoficare deci fără apă caldă şi căldură. Semnalul de alarmă a fost tras de primarul Andrei Volosevici în cadrul ședinței de Consiliu Local Ploiești.  Edilul șef al orasului a atras atenția asupra faptului că ADI Termo Prahova a lansat târziu licitația privind atribuirea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de termoficare. Nu va fi finalizată la timp astfel că ploieștenii riscă să rămână fără apă caldă și căldură.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/a-inceput-recensamantul…/

Fără apă caldă și căldură? contractul cu Veolia Energie Prahova va înceta

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de producere, transport, distribuție și furnizare de energie termică în sistem centralizat ”Termo Prahova”constituită prin asociarea dintre Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești, a lansat licitația publică pentru delegarea serviciului de încălzire și alimentare cu apă caldă a orașului Ploiești.

Termenul de depunere a ofertelor a fost fixat pentru sfârșitul lunii februarie. Procedura este destul întârziată având în vedere că, la data de 15 mai, contractul cu Veolia Energie Prahova va înceta.

Cu toatea acestea, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești s-a aflat un proiect de Hotărâre prin care s-au adus anumite modificări și completări la documentația privind atribuirea contractului de delegare a gestiunii prin concesiune a serviciului de termoficare, lucru care l-a nemulțumit pe primarul Andrei Volosevici.

În acest context șeful executivului ploiștean le-a reamintit consilierilor locali că riscăm să rămânem fără operator de termoficare. Asta, în condițiile în care a rămas foarte puțin timp până la finalul contractului cu Veolia Energie. De altfel, Volosevici s-a arătat revoltat de faptul că nu a fost ascultat atunci când a cerut ca lucrurile să se miște mai repede, astfel încât licitația să fie demarată mai din timp. Astfel, acesta a anunțat că a emis o dispoziție prin care i-a împuternicit pe cei doi viceprimari, Daniel Nicodim și Magdalena Trofin, să rezolve problema termoficării.

 În replică viceprimarul Magdalena Trofin a susținut că știe de importanța proiectului și că se lucrează împreună cu ADI Termo Prahova și Consiliul Județean pentru a finaliza licitația în timp. A explicat de ce a fost necesar să fie introdus noul proiect de hotărâre. Reacția viceprimarului a creat o serie de reacții din partea primarului Andrei Volosevici.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) „Termo Prahova”

Reamintim că, sistemul centralizat din Ploieşti este gestionat în comun de CJ Prahova, care deţine centrala termică de la Brazi şi reţeaua primară de transport şi Municipiul Ploieşti care deţine reţeaua de distribuţie. În acest an, cele două unităţi administrativ-teritoriale s-au asociat. Au înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) „Termo Prahova”. Aceasta va gestiona procedura de licitaţie, urmărirea derulării viitorului contract, dar şi realizarea în comun a unor investiţii publice privind înfiinţarea, modernizarea şi dezvoltarea (după caz) a infrastructurii de energie termică în Ploieşti.

Pentru următorii 15 ani e propus un contract estimat la 2,3 miliarde de lei fără TVA, cu investiţii de 90 de milioane de lei din partea viitorului operator şi o obligaţie asumată de reducere a emisiilor nocive.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/a-inceput-recensamantul…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor