logo
RNTV Live

Vrei un bolid de lux? Statul îți dă 10.000 de euro! Vezi în ce condiții

masina lux (Large)
Oana Stoica

Programele Rabla și Rabla Plus au intrat în linie dreaptă, a anunțat ministrul mediului, Grațiela Gavrilescu. Acum urmează validarea producătorilor şi dealerilor de autovehicule. După încheierea contractelor cu dealerii, Rabla clasic şi Rabla PLUS vor fi deschise populaţiei pentru înscrierea şi rezervarea locurilor.

Sunt însă și noutăți în ce privește valoarea ecotichetelor pe care le vor primi cei care vor să-și cumpere o mașină. Cei care aplică Rabla clasic și casează o mașină mai veche de 8 ani, primește de la stat 6.500 de lei pentru cumpărarea unui autovehicul nou, care generează maximum 130 g CO2/km.

Cei care participă la programul Rabla PLUS, pot primi mai mulți bani și nici nu sunt condiționați de casarea şi radierea unei maşini uzate. Astfel, cei care cumpără un autoturism 100% electric pot beneficia de un ecotichet în valoare de 45.000 de lei, adică aproximativ 10.000 de euro.

 

“Programul din 2017 vine cu ecotichete care pot ajunge şi la 10.000 de euro pentru maşini electrice. Vorbim de un nivel ridicat al susţinerii achiziţiei de astfel de autoturisme şi comparabil cu cel practicat de state europene dezvoltate. Am crescut sumele inclusiv pentru maşinile hibrid electrice, de la aproximativ 1.000 de euro, cât era anul trecut, la aproape 5.000. Cred că aceste tipuri de maşini pot fi o soluţie bună pentru aglomerările urbane din România până când vom construi o reţea de alimentare a autovehiculelor pur electrice”, a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Sursa: mediafax.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor