Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a comentat anularea discursului său planificat în Parlamentul României, precizând că nu are o problemă cu discursurile în orice țară, dar că nu a venit pregătit să susțină un discurs în această vizită și că va face acest lucru la următoarea sa vizită. Cu toate acestea, șeful statului român, Klaus Iohannis, a menționat că agenda vizitei a fost negociată între cele două delegații.

În timpul conferinței de presă, Zelenski a întrebat de ce jurnaliștii nu l-au chestionat pe el cu privire la Parlament și l-a întrebat pe Iohannis. Acest lucru a atras atenția asupra unor eventuale neclarități cu privire la programul și participarea lui Zelenski în Parlament.

Conducerea celor două Camere ale Parlamentului României a anunțat anularea ședinței de plen reunit pentru discursul președintelui ucrainean, dar ulterior au planificat o ședință comună a Parlamentului și o ședință de plen comun pentru a discuta chestiuni legislative.

În timp ce vizita lui Zelenski a stârnit controverse și discuții în spațiul public, inclusiv critici vehemente formulate de senatorul Diana Șoșoacă, aceasta rămâne o vizită importantă pentru consolidarea relațiilor dintre România și Ucraina și pentru discuții strategice cu privire la chestiuni regionale și de securitate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *