logo
RNTV Live

Prima zi, primele medalii pentru “minunile” de la CSM Ploiești!

gym
Cristian Anghelescu

Orașul Dubai, reședința emiratului omonim și cea mai mare urbe din Emiratele Arabe Unite după numărul populației, găzduiește în aceste zile concursul internațional de gimnastică ritmică dotat cu Cupa DuGym 2016, manifestare aflată la prima ediție.

salaÎntrecerile sunt găzduite de Al Manara Sports Hall, un complex sportiv cochet și multifuncțional dat în folosință nu de multă vreme.

Competiția a aliniat la start peste 250 de gimnaste din 21 de țări din toată lumea, România fiind reprezentată de sportive de la CSM Ploiești (Alexandra Denisa Stoian, Livia Harcan, Miruna Ciocîrlan, Rebecca Gabriela Constantin și antrenoarea lor, Puiu Simona). Alături de competitoare se află și arbitrul ploieștean, Liliana Băescu, nimeni alta decât antrenoarea coordonatoare a echipei ploieștene. Delegaţia română este completată și de gimnastele Clubul Sportiv Școlar “Anghel Saligny” din Iași, Laura Aniței și Andreea Cristina Verdeș, sportive sosite în Dubai alături de antrenoarea Cătălina Radu.

Competiția internațională, organizată exemplar, se bucură de prezența doamnei Noha Abou Shabana (Egipt), vicepreședintele Federației Internaționale de Gimnastică Ritmică (FIG).

În cadrul primei zile de întreceri, două dintre gimnastele CSM-ului, Livia Harcan și Rebecca Gabriela Constantin, au câștigat nu mai puțin de șase medalii: una de aur și cinci de argint!

Livia Harcan a obținut medalia cea mai strălucitoare la proba de minge și medalii de argint pentru exercițiile de la măciuci și individual compus (două teste!). La rândul ei, Rebecca Gabriela Constantin s-a încununat cu tripla de argint: la individual compus, coardă și cerc!

Întrecerile vor fi urmate de un master-class, pe 11 și 12 decembrie 2016, demonstrații de virtuozitate ale unor stele din lumea gimnasticii ritmice: medaliata cu bronz de la Rio 2016, Anna Rizatdinova (Ucraina), Dora Vass (Ungaria) și Mariya Mateva (Bulgaria).

Delegația din România se întoarce la București, marți.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor