Fotografii realizate de prof. Viorica Maftei

Cluburile școlare „Clever Minds” (club de științe) și „Spre Vârf” (club de drumeții) din Colegiul Național „I. L. Caragiale” au organizat miercuri (în Săptămâna Verde) o activitate de tip „treasure hunt” (căutare de comori) la Grădina Botanică Bucov.

Activitatea, denumită sugestiv „Vistieria naturii”, a fost organizată de doamnele profesor Viorica Maftei (prof. de geografie și coordonator al clubului „Spre Vârf”) și Ana Nedelcu (prof. de limba engleză) și de elevul David Tincă, coordonator al departamentului de geografie din cadrul „Clever Minds” și vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor CNILC.

Cei trei au gândit împreună trei trasee, pe aleile Grădinii Botanice, pe care le-au aranjat corespunzător. Pe parcursul acestora, elevii participanți au putut descoperi câte o literă, la finalul activității rezultând trei cuvinte, menite să funcționeze drept îndemn: „SALVEAZĂ”; „NATURA”; „ECOLOGIE”.

Literele erau amplasate în dreptul unor arbori deosebiți/specii deosebite.

Astfel, elevii au avut ocazia de a descoperi exemplare rare din Grădina Engleză (gingko biloba, gutuiul japonez, cireșul japonez, arborele Iudei, arborele de mazăre siberian și altele), specii de foioase si conifere și chiar specii mediteraneene.

Participanții la eveniment au fost elevii de la clasele a IX-a și a XI-a, care au răspuns pozitiv inițiativei prin intermediul unui formular popularizat de cluburile școlare în rândul elevilor.

Tinerii au fost întâmpinați și sprijiniți de către Bogdan Burghelea, șeful Grădinii Botanice din Bucov, căruia aceștia îi adresează acum cuvinte de mulțumire pentru amabilitate și implicare.


Câteva căsuțe pentru păsări confecționate la un atelier desfășurat miercuri de către elevii clasei a XI-a B – și ei printre inițiatorii activității (4 elevi) și de la a X-a D (în număr de 14) au fost donate Grădinii Botanice din Bucov.


Alături de acestea, „caragialiștii” au oferit și câteva flori de sezon care vor putea fi plantate și îmbogăți peisajul natural din locul de desfășurare al evenimentului „Vistieria naturii”.

Activitatea a avut ca punct final Sera Grădinii, unde participanții au admirat specii de plante exotice și au descoperit la final numele plantei din fața serei, originea acesteia și întrebuințările ei. Este vorba despre AGAVA.

La propunerea profesoarelor coordonatoare, activitatea va fi încheiată cu realizarea unor postere, care vor cuprinde informații despre plantele/arborii pozați pe parcursul activității.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *