logo
RNTV Live

EXCLUSIV: Club de științe înființat în Ploiești… de un elev!

IMG_9506 (1)
Ștefan Petre

Clever Minds este clubul de științe al Colegiului Național „I. L. Caragiale”. A luat ființă la începutul anului școlar 2022-2023, prin inițiativa unui elev (Vlad Gușter) dornic să aprofundeze tainele materiilor sale preferate alături de colegi și prieteni.

Clever Minds este un loc de dezvoltare, noi experiențe, noi prietenii și multă perseverență, un loc unic și adaptat dorințelor tuturor. Acest club a fost creat pentru persoanele care, indiferent de specializarea pe care o urmează în acest moment, sunt pasionate de științele exacte și de digitalizare. Toți elevii ce își doresc o carieră în domeniu, ce sunt dispuși să își ofere timpul liber și au voința necesară pentru dezvoltare sunt așteptați să facă parte din echipă!” spune prezentarea realizată de coordonatorii clubului.

Scopul Clever Minds este de a încuraja toți elevii pasionați de domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică) să își urmeze visul și de a crea o comunitate strânsă, de tineri inteligenți și muncitori. Întâlnirile sunt lunare, iar în acest moment clubul are 6 departamente: biologie, chimie, fizică, matematică, geografie și informatică.

Clever Minds evoluează constant

În ultima vreme, prin eforturile deosebite ale lui Andrei-Vlăduț Gușter (galerie foto), care, pe lângă calitatea de fondator și organizator al acestui club, este de asemenea secretar executiv în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Național „I. L. Caragiale”, membru fondator al clubului de scriere creativă Wild Ink și participant la programe Erasmus+, Clever Minds a progresat enorm.

În doar câteva luni, un grup de zeci de elevi uniți de pasiuni comune au trecut de la activități în cadrul propriei școli la un parteneriat cu Universitatea Petrol-Gaze, alături de care organizează astăzi ateliere și lucrări experimentale, și la o expunere mult mai mare, care ajută întreaga comunitate caragialistă.

Imagini și descrieri ale ultimelor activități desfășurate de departamentele din cadrul clubului Clever Minds puteți găsi pe paginile de Facebook și Instagram, iar în curând se vor putea vedea și pe blog-ul care momentan se află în stadiu de construcție. Încă o dovadă că acest club nou crește pe zi ce trece, dorind să aducă un nou suflu în cercetarea și experimentarea științei în Ploiești.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor