logo
RNTV Live

Vin ninsorile în Prahova

Costin

Se anunta ninsori abundente, in Prahova. Toate in contextul unei raciri accentuate ce va fi resimtita de joi noapte. Un ciclon venit din zona mediteraneana va fi resimtit in sudul,  sud-estul si estul Romaniei.

Meteorologii spun ca un ciclon mediteranean in curs de formare ce va purta precipitatii semnificative va afecta inca din noaptea de joi spre vineri zona de sud, est si sud-est a Romaniei. Astfel, in unele regiuni, mai ales zona subcarpatica a Meridionalilor si in Carpatii Meridionali, ninsorile vor forma straturi semnificative de zapada, chiar si de cateva zeci de centimetri.  Ciclonul este in curs de formare, iar traiectoria este mai greu de prezis cu exactitate, insa reprezentantii ANM sustin ca o masa de aer rece s-a instalat deja in tara noastra si ca sunt sanse mari sa urmeze un val de ninsori, incepand din zona de sud a Romaniei. Nu este exclus sa apara si precipitatii sub forma de ploaie abundenta sau ninsoare semnificativa.

Potrivit prognozei meteo, la Ploiesti sunt asteptate precipitatii mixte, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare in zilele de vineri si sambata. Atunci, temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 3 grade, in timp ce minimele vor cobori pana la -2 grade. Este posibil ca peste noapte stratul de zapada sa masoare cativa centimetri, insa acesta se va topi peste zi, cand temperaturile vor redeveni pozitive.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor