logo
RNTV Live

BOOKFEST 2023 București, ce personalități vor apărea în acest an?

Vizual_landscape_site-1080×675
Constantin Corina

Salonul Internaţional de Carte Bookfest – ediţia a XVI-a îşi deschide porţile miercuri în pavilionul B2 al Complexului Romexpo.

Invitatul de Onoare al acestei ediții va fi Italia. La standul Invitatului de Onoare, iubitorii de carte vor avea ocazia să participe la dezbateri, lansări de carte și întâlniri cu personalități ale vieții culturale și literare, conform sursei citate.

Autorii ce vor fi la eveniment sunt:

  • Emil Constantinescu, Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Adrian Majuru, Teodor Baconschi ori Filip-Lucian Iorga;

Păstrarea tarifelor expoziționale la același nivel ca în 2022 este un efort pe care Asociația îl face ca să ajute o industrie puternic lovită de pandemie și lipsită, deocamdată, de vreo măsură de sprijin specifică. Bookfest a fost gândit de la început ca o sărbătoare a cărții și sper ca prezența Italiei ca Invitat de Onoare, precum și facilitățile pe care le oferim editorilor să fie de bun augur pentru această a șaisprezecea ediție, care tocmai a fost inclusă de Ministerul Culturii printre proiectele sale strategice din 2023”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatoarea evenimentului.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. La ediția anterioară a Salonului Internațional de Carte Bookfest (București, 1-5 iunie 2022) au fost prezenți peste 170 de expozanți, programul celor cinci zile cuprinzând peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri până la proiecții cinematografice şi evenimente interactive. Invitatul de onoare al ediției 2022 a fost Japonia.

Programul zilnic poate fi descărcat de aici.

Locație exactă: Calea Plevnei nr. 96, bl. 10D.1, sc A, et 7, ap 20, interfon 20, 010237, Bucureşti

Sursa: bookfest.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor