logo
RNTV Live

Viitorul Constanța s-a făcut de râs în Europa League!

salzburg - viitorul
Cristian Anghelescu

FC Bruges, PAOK, Dinamo Zagreb, Fenerbahce, Legia, Ajax și FC Krasnodar au ratat calificarea în grupele competiției

FC Viitorul Constanța, campioana României, a fost surclasată de Red Bull Salzburg cu scorul de 4-0 (2-0), aseară, pe Red Bull Arena, în manșa a doua a play-off-ului Europa League la fotbal.

Campioana Austriei, care câștigase și la Ovidiu, cu 3-1, s-a impus prin golurile marcate de Munas Dabbur (7), Fredrik Gulbrandsen (38), Valon Berisha (53 — penalty), Amadou Haidara (88).

FC Viitorul a fost depășită la toate capitolele, echipa austriacă obținând o victorie facilă, care putea fi chiar mai drastică.

S-au consemnat și surprize

Echipele FC Bruges, PAOK, Dinamo Zagreb, Fenerbahce, Legia, Ajax și FC Krasnodar au ratat, la rându-le, calificarea în grupele Europa League.

FC Bruges, formație la care e legitimat românul Dorin Rotariu, a fost învinsă cu 3-0 de AEK Atena, după 0-0 în prima partidă.

PAOK Salonic, formație antrenată de Răzvan Lucescu, a fost eliminată de echipa suedeză Ostersunds FK, victorioasă cu 2-0 pe teren propriu, după ce grecii câștigaseră cu 3-1 în primul meci.

Dinamo Zagreb a pierdut și ea intrarea în grupe din cauza regulii golurilor marcate în deplasare, după 1-1 acasă și 0-0 în deplasare cu albanezii de la Skenderbeu. Alexandru Mățel a fost doar rezervă la vicecampioana Croației.

Sheriff Tiraspol a eliminat-o pe Legia Varșovia, tot după două rezultate de egalitate, 1-1 în Polonia și 0-0 în Republica Moldova.

FC Krasnodar a ratat grupele tot din cauza regulii amintite. Rușii au fost învinși de Steaua Roșie cu 2-1, la Belgrad, după 3-2 pe teren propriu. Unicul gol al rușilor a fost marcat din penalty de suedezul Granqvist. Faza s-a consemnat după un fault comis asupra internaționalului român Andrei Ivan. Ivan a fost introdus pe teren în min. 65, la 0-2.

Fenerbahce a fost eliminată de echipa macedoneană Vardar Skopje, care s-a impus cu 2-1 la Istanbul, după 2-0 în tur.

Ajax a pierdut și manșa a doua cu Rosenborg, cu 2-3, la Trondheim, după 0-1 la Amsterdam.

Campioana Bulgariei, Ludogoreț Razgrad, s-a calificat în grupe după 0-0 cu lituanienii de la Suduva Marijampole. La Ludogoreț, în tur victorioasă cu 2-0, nu a jucat fundașul român Cosmin Moți. Iar Claudiu Keșeru a intrat în min. 88…

Echipele precedate de semnul (+) s-au calificat în grupele Europa League.

Tragerea la sorți va avea loc astăzi, de la ora 14:00 (ora României), la Grimaldi Forum din Monaco.

sursa foto: fc viitorul.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor