logo
RNTV Live

VIDEO/Şcoala începe în multe locuri din Prahova ca acum 100 de ani: toalete în fundul curţii, fără apă curentă şi teren de sport improvizat

Mihai Constantinescu

Şcola începe, problemele rămân

VIDEO/Şcoala începe în multe locuri din Prahova ca acum 100 de ani: toalete în fundul curţii, fără apă curentă şi teren de sport improvizat.

Dacă unii elevi se bucură la clasă de beneficiile oferite de “Smart Board”, adică tablă inteligentă, în Prahova există elevi care încă nu ştiu cum este să ai apă curentă sau toaletă în interiorul şcolii. Aici timpul s-a oprit în loc, într-o epocă mult prea îndepărtată de cea în care trăim cu adevărat.

11 unităţi de învăţâmănt din şapte localităţi Prahova nu au primit autorizaţie sanitară. Motivul este unul lesne de înţeleş: în respectivele localităţi nu există apă curentă.

Reprezentanţii ISU Prahova fac periodic verificări în şcoli. Dor din septembrie anul trecut şi până în prezent au fost controlate 57. S-au constatat 337 de nereguli pentru care au fost aplicate sancţiuni.

Din evidenţele actuale, la nivelul judeţului Prahova funcţionează fără a deţine autorizaţie de securitate la incendiu un număr de 80 clădiri, după specificul acestora fiind structurate astfel:

  • grădiniţe – 35 clădiri;
  • şcoli – 39 clădiri;
  • săli de sport – 4 clădiri;
  • internat –1 clădire;
  • atelier școală – 1 clădire.

În perioada 13 septembrie 2017 – 01 august 2018 au fost înregistrate 32 solicitări de emitere a avizului de securitate la incendiu și 62 solicitări de emitere a autorizației de securitate la incendiu.

Totodată au fost emise 29 avize și autorizații, 24 au fost respinse, 17 documentații au fost incomplete, 4 nu s-au încadrat, iar 20 se află în lucru.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor