logo
RNTV Live

VIDEO/”N-avem sânge!” Campania de donare începe, pentru prima dată, și la Ploiești

Luiza Toboc

Pentru prima dată la Ploiești, Crucea Roșie Prahova demarează campania de donare “N-avem sânge “, în colaborare cu Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova. Luni, la Ploiești, în fața Palatului Administrativ, se va afla un centru mobil de donare de sânge, prin această acțiune organizatorii dorind să responsabilizeze oamenii cu privire la necesarul de sânge.

Gabriela Rădulescu, director Crucea Roșie Prahova, a vorbit, în studioul republikanews, despre această campanie, spunând, totodată, că își dorește ca ploieștenii să răspundă acestei chemări, să înlăture teama și să nu mai invoce lipsa de timp, întrucât sunt foarte mulți acei oameni aflați în suferință, oameni a căror viață depinde de acest sânge donat.

Conform statisticilor, o persoană are nevoie de sânge o dată la trei secunde. În medie, în România este nevoie de 500.000 de unități de sânge anual și doar două procente din populație donează, în timp ce media europeană este de 10%.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor