logo
RNTV Live

VIDEO-FOTO/ Un tânăr a lăsat Anglia pentru a crea la Ploiești, COCKTAIL-uri unice. Un business în care creativitatea și seriozitatea sunt cheia succesului

walter toarna cocktail
Oana Stoica

Un tânăr a lăsat Anglia pentru a crea la Ploiești, cocktail-uri unice. Un business în care creativitatea și seriozitatea sunt cheia succesului.

La 31 de ani, după 10 ani de experiență în bartending pe vase de croazieră, în SUA și Anglia, s-a întors în România pentru a demonstra că și aici se poate.

Walter Neagu vrea să revoluționeze ”industria bartending-ului” de la noi.

O nișă de piață insuficient dezvoltată și cu un public consumator mult prea puțin familiarizat cu acest gen de băuturi.

O spune cu modestie, tânărul care și-a construit, cu trudă și seriozitate o carieră într-un domeniu extrem de apreciat în afara țării noastre.

Are și cu ce: Experiență, talent, dar și competiții internaționale în domeniu, în care s-a clasat printre primii.

”Vreau să schimb percepția celor care lucrează în acest domeniu în România. Ca să devină cu adevărat bun, un barman, care nu doar amestecă niște ingrediente într-un pahar, trebuie să devină un mic chimist, o persoană atentă la gramaj, dar și la client. Este vital să nu îți tratezi superficial locul de muncă. Da, poate părea o meserie ca oricare alta, dar în acest tip de job nu se pot evidenția decât doar cei care se specializează cu adevărat, cei care tratează fiecare cocktail ca și cum ar fi cel mai important dintre toate”, spune Walter Neagu. 

Ultimii cinci ani, Walter i-a petrecut în Anglia. A lucrat ca barman în locuri exclusiviste, și a reușit să demonstreze că poate face artă în spatele barului.

A vrut însă să își aducă cei doi copii acasă, și să le construiască un viitor.

Modalitatea cu care prepară cocktail -urile, pare ușoară la prima vedere. În spate însă sunt sute de rețete, memorate, cu gramaje exacte.

Nu greșește însă niciodată, asta face ca Walter să fie un barman unic în felul lui.

Unicitatea vine nu doar din precizia matematică cu care poate prepara, din memorie, și în doar un minut, un cocktail ca la cel mai bun club din Miami, ci și din lejeritatea cu care poate crea o astfel de băutură.

Folosește de la fructe și plante, până la rădăcinoase și legume.

Unul dintre cele mai căutate cocktail-uri create de Walter, conține grăsime de rață, votcă și mărar. 

Nu se face ușor însă, ci în 10 sau 12 ore. Gustul este însă spectaculos, o spun chiar consumatorii.

Asta încearcă Walter să le transmită clienților săi: evoluție în preferințe, pentru că, încă suntem novici în acest domeniu.

Cocktail -urile sunt asociate de români cu cluburile, ele reprezintă însă mult mai mult.

În spatele fiecărei băuturi stă o poveste, iar Walter, acest barman din categoria Mixology, știe să o plăsmuiască cu pricepere și rapiditate.

 

Bartending-ul nu trebuie să fie doar o combinaţie de tării, o spune tânărul întreprinzător.

În spatele fiecărei băuturi stă o poveste, despre ingrediente, condimente, modul în care aşezi fiecare decor din pahar, dar și cum asociezi la aceste cocktail-uri, mâncarea și muzica.

Asta îți dorește Walter să creeze pe insula din Parcul Constantin Stere de la Bucov, acolo unde a ales să-și dezvolte afacerea.

Le ARQ spritz and grill, o afacere de familie, pe care a reușit să o pornească cu ajutorul soției, mamei, surorii și cumnatului.

Un business care promite, prin unicitate și prin dăruire. 

Pentru că atunci când barmanul este unul excepțional, devine un magician care jonglează cu băuturile pentru ca în final să creeze o poţiune magică.

VIDEO:

Galerie FOTO:

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor