logo
RNTV Live

VIDEO/ Ministrul Mediului a pus la ZID Rompetrol din cauza dezastrului de pe Poieniţei:” Oamenii nu mai au răbdare”

rompetrol
Mihai Constantinescu

VIDEO/ Ministrul Mediului a pus la ZID Rompetrol din cauza dezastrului de pe Poieniţei:” Oamenii nu mai au răbdare”

Viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a convocat o întâlnire de urgență cu conducerea Rafinăriei Vega- ROMPETROL, la Ploiești, după ce în week-end batalul de pe strada Poieniţei a refulat din cauza ploilor abundente din ultima vreme. Oamenii care locuiesc în zonă sunt acum în culmea disperării. Atât curţile cât şi carosabilul s-au umplut cu reziduuri petroliere.

Ministrul şi conducerea GNM și șefii autorităților județene de mediu au făcut o primă evaluare a măsurilor întreprinse de rafinărie pentru diminuarea prejudiciilor aduse mediului și populației prin poluare ca urmare a deversărilor de reziduuri petroliere în sistemul de canalizare și inundării gospodăriilor care, la această oră, este în desfășurare.
De asemenea, ministrul  a solicitat vehement să fie luate toate măsurile necesare pentru a se evita repetarea unor astfel de incidente

Conducerea Rompetrol a primit în urma incidentul o amendă de 100 DE MII DE LEI plus că va fi nevoită să despăgubească pe oameni pentru distrugerile suferite.

INSUFICIENT , însă, a spus ministrul!

Imagini de la dezastrul de pe Poieniţei.

UPDATE

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu a avut o întâlnire şi la sediul Prefecturii Prahova cu reprezentanţii instituţiilor de competenţă pentru a se lua toate măsurile preventive ca cetăţenii să fie protejaţi.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor