logo
RNTV Live

VIDEO Intervenție dificilă la Buștenari. Un bărbat de 78 ani avea nevoie de îngrijire medicală

salvat_zapada
Dumitrescu Vlad

În aceasta după-amiaza Serviciul de Ambulantă Prahova a fost solicitat prin apel 112 pentru a interveni în localitatea Buștenari pentru un barbat de 78 de ani cu insuficientă respiratorie cronică, dependent de concentrator de oxigen.

La locul solicitării s-a deplasat un echipaj medical de urgență cu o ambulanța 4×4, ajungând la pacient cu ajutorul unei echipe a Inspectoratului pentru Situații de Urgență care a intervenit pentru asigurarea accesului (n.r. în urma viscolului, drumul de acces fusese blocat de arbori).

”Prefectul Virgiliu Daniel Nanu a fost alături de echipele SAJ și ISU la fața locului, pentru a se asigura de eficacitatea intervenției, dar și de finalizarea cu succes a acesteia. Pacientului i-a fost asigurat oxigenul necesar până la urcarea în ambulanță (aici trebuie să amintim și să mulțumim totodată, pentru spiritul civic și dorința de implicare a unui cetățean care fiind în trecere cu ATV-ul prin zona respectivă nu a ezitat să sprijine intervenția)” , a anunțat Prefectura Prahova.

Pacientul a fost transportat în siguranță către Spitalul Municipal Câmpina unde i se oferă îngrijirile necesare.

”Mulțumim pe această cale, echipelor ISU Prahova care de-a lungul zilei au avut multiple intervenții din cauza fenomenelor meteo nefavorabile, dar și celorlalte instituții care odată cu activarea comandamentului de iarnă si-au făcut datoria, sprijinind reluarea bunului mers al activităților din județ, atât cât a permis situația în teren”, a mai anunțat Prefectura Prahova.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor