logo
RNTV Live

VIDEO impresionant: Revoluția fiscală PSD și revolta secretarului Costică

costica dragomir
rnews

 Revoluția fiscală PSD și revolta secretarului Costică

Jurnaliștii de la Recorder au realizat un material impresionant despre efectele colaterale ale așa-zisei revoluții fiscale.

La școala din Brădeanu, județul Buzău, personalul auxiliar a fost lovit crunt de măsurile luate de guvern. Conform calculelor, bibliotecara ar fi trebuit să câștige 46 de lei.

Nea Costică Dragomir este secretar la școală. Are cinci copii, dar nu îi este frică să vorbească. Spune că și-a învățat copiii să fie la fel.

Păcălit, ca mulți alții, de promisiunile din campania electorală, Costică Dragomir se revoltă.

Omul refuză să semneze statele statele de plată, până ce situația nu va fi remediată.

Materialul video realizat de jurnaliștii de la Recorder este elocvent. Nea Costică, secretarul școlii, reușește, mai bine ca un specialist, să prezinte hibele pe care le are marele program de guvernare pesedist.

Cum așa? E simplu. Se lovește în fiecare zi de ele!

Iată câteva fragmente din materialul publicat de Recorder.

Când ești cel mai mare partid al țării îți poți propune să convingi oamenii că albul nu e alb, negrul nu e negru și scăderile de salarii nu sunt scăderi de salarii. Numai că, uneori, puterea de convingere a partidului, cu tot cu efectivele sale de miniștri, secretari de stat, consilieri și jurnaliști de casă, poate fi scurt-circuitată din biroul sărăcăcios al unui secretar de școală comunală căruia nu-i este teamă să deschidă gura.

Când a deschis programul de calculare a salariilor ca să facă hârtiile pentru luna ianuarie, Dragomir a avut un șoc: toate lefurile personalului auxiliar din unitatea de învățământ (femeia de serviciu, fochistul, bibliotecara, etc.), angajați cu jumătate sau un sfert de normă, ieșeau cu un mare minus.

Dragomir s-a hotărât să anunțe public că refuză întocmirea statelor de plată până când Guvernul va remedia situația: “Ce-i spun eu omului când vede așa ceva?”. Ceilalți angajați ai școlii l-au întrebat dacă nu se teme că va avea de suferit în urma acestei revolte. „Le-am spus că nu-mi e frică. Am cinci copii și tot așa i-am învățat să fie”.

Acum e hotărât să meargă până în pânzele albe, chiar dacă Guvernul Dăncilă a anunțat că va elimina tăierile de salarii printr-o ordonanță de urgență. Costică Dragomir nu mai crede în politicieni și își menține decizia de a nu semna până nu se convinge că salariile rămân neatinse.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor