logo
RNTV Live

VIDEO/ Hoțul diamantelor de 5 milioane de euro : ”Sunt mândru de lovitura din Franța. Am trecut la alt nivel!”

WhatsApp Image 2017-01-19 at 13.06.50 (Large)
Oana Stoica

Astăzi, ploieșteanul care a reușit să uimească Franța după ce a furat din showroom-ul casei de bijuterii De Grisogono, bijuterii cu diamant în valoare de 5,2 milioane de euro, a ajuns în fața instanței de la Curtea de Apel Ploiești, solicitând arest la domiciliu. George Ploscaru a eușit să șocheze instanța declarînd că este mândru că lovitura din Franța i-a reușit. Practic, spune avocatul care îl reprezintă, Ploscaru a vrut să-și demonstreze că poate trece de la stadiul de hoț din buzunare, la nivelul unui hoț elevat, care poate da o lovitură de milioane de euro.

La ieșirea la la Curtea de Apel Ploiești, George Ploscaru a făcut însă alte declarații…..halucinante. În fața jurnaliștilor, Ploscaru a susținut că nu a furat nimic, ci că a cumpărat inelul cu diamante, pe care ar fi dat 500.000 de euro, pentru viitoarea lui soție. Iată declarația lui George Ploscaru:

Conform rechizitoriului:

”fapta s-a consumat la data de 30.12.2016 în Paris, arondismentul nr. 8, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii „De G.”, autor al acesteia fiind cetăţeanul român P.G., iar cetăţenii sârbi având calitatea de complici. Din cuprinsul mandatului de arestare internaţional emis de Curtea de Apel Paris – Tribunalul de Mare Instanţă Paris a rezultat că furtul s-a consumat după ce anterior inculpatul a pătruns în incinta punctului de lucru al persoanei juridice recomandându-se drept gemolog, sub numele de “M.”, interesat de examinarea bunurilor în vederea cumpărării. Astfel, aşa cum se reţine în sarcina acestuia, a acţionat după o prealabilă înţelegere cu un cetăţean sârb, au pus la cale modul de acţiune şi au prestabilit rolul fiecăruia în comiterea faptei. Astfel inculpatul după ce s-a întâlnit cu o altă presoană ce acţiona în acelaşi scop şi de la care a primit geanta şi cutiile pentru ambalarea bijuteriilor, a pătruns în incinta biroului firmei de bijuterii după o prealabilă ,,programare,, efectuată telefonic de unul din cetăţenii de origine sârbă, a fost recomandat şi l-a rândul său a confirmat această recomandare de  gemolog cu numele de “M.” şi conform înţelegerii şi-a manifestat interesul de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziționării. Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis inculpatului P.G. bunurile spre examinare, au stabilit conform declaraţiilor inculpatului ca bunurile să fie achiziţionate, motiv pentru care acesta au fost poziţionate într-o cutie specială pentru bijuterii, după care au discutat să aştepte până se incasează prin virament contravaloarea bijuteriilor. În acest moment vânzătorul a fost sunat din nou de cetăţeanul sârb sub pretext că durează puţin procedura de virament, moment în care conform înţelegerii inculpatul a remis vânzătorului o altă cutie. ” Un singur inel din cele patru piese furate a fost recuperat pana in acest moment.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor