logo
RNTV Live

VIDEO/ Gunoiul, sub lupă! Cum vor autoritățile să prevină furtul din contaniere

Soluții pentru colectarea selectivă a gunoiului
rnews

Ploieștiul, deficitar la capitolul colectare selectivă a gunoiului.

Deși gradul de colectare trebuia să fie de minimum 15%, la nivel de localitate s-a reușit atingerea unui procent de doar 7% în ceea ce privește strângerea selectivă a deșeurilor.

Din această cauză, municipalitatea  plătește penalități, numai anul trecut fiind bună de plată cu 1,2 milioane de lei. 

S-a încercat punerea în aplicare a tot felul de strategii pentru strângerea gunoiului selectiv, strategii care, însă, nu au dat roade. Principala cauză ar fi, potrivit spuselor primarului Dobre, vandalizarea acestor rampe de către cetățeni de etnie romă.

 Sunt 30 de societăți în Ploiești, care primesc materiale reciclabile.  Vom lucra direct la sursă, nu va fi greu să stârpim acest fenomen!

 Cu banii din penalități, putem face altceva!

Soluția găsită de municipalitate ar fi și o campanie de informare în rândul populației. Ploieștenii trebuie să conștientizeze faptul că banii pe care noi îi dăm pentru a plăti penalități, pot fi direcționați către alte lucrări de interes public, a  spus Dobre.

În ceea ce privește sancționarea populației care nu se conformează regulilor privind colectarea selectivă a gunoiului, municipalitatea consideră că nu se pune problema de așa ceva.

 E foarte complicat lucrul acesta. Singura cale o constituie o campanie de informare.

 

VIDEO

La nivelul Ploieștiului există 250 de rampe de colectare selectivă a deșeurilor menajere. La ora actuală, se întocmește un studiu prin care aceste rampe să fie monitorizate video. Și asta pentru a diminua sau chiar anula problema vandalizării acestor spații. Romii sunt cei care fac bani din vânzarea pet-urilor la centrele existente în Ploiești.

România se află, în prezent, pe ultimul loc din Europa la capitolul selectare colectivă.  Avem o cotă de valorificare de aproximativ 5%, în condițiile unei cote de reciclare impusă pe cele patru fracții – hârtie, sticlă, plastic și metal, de 55% până în 2020. 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor