VIDEO/ GALERIE FOTO/Amplă acţiune de plantare de copaci în Parcul Vest Ploieşti

VIDEO/ GALERIE FOTO/Amplă acţiune de plantare de copaci în Parcul Vest Ploieşti

Parcul municipal Vest Ploieşti  a fost luat cu asalt astăzi de mulţimea celor care au dorit să ia parte la acţiunea de plantare de copaci.

Activitatea de astăzi este acţiunea OMV susţinută şi de Ministerul Mediului cât şi de viceprimarul Ploieştiul, George Pană.

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea aspectului general al Parcului Vest, constând în adăugarea de material dendrologic(acolo unde este necasar) şi plantarea a peste 1500 de arbori.

Pentru ca totul să se desfăşoare corect, cei care au luat parte la acţiune au fost mai întâi învăţaţi ce au de făcut.

Acţiunea se  realizează pe trei zone:

 • 1 -Zona de Est – Este o zonă neamenajată a parcului în vecinătatea reţelelor CET Brazi pentru care se propune plantarea a unei perdele forestiere de protecţie. Aici este locul unde se vor planta cei mai mulţi puieţi. Pentru acest loc a fost aleasă pentru plantări puieţi specia frasin
 • 2-Zona de Sud a parcului  în vecinătatea terenurilor de de fortbal . Pentru acesta zonă se propune plantări de mesteacăn şi artar care vor avea rolul de protejare de vânt şi viscol a terenurilor respective
 • 3-Zona acces principal în parc. Aici urmează a se înlocuit 30 de salcâmi care s-au uscat

De menţionat este că reabilitarea Parcului Vest constituie, alături de realizarea de perdele verzi de-alungul centurilor, obiective ale Parteneriatului pe care Ministerul Mediului îl va încheia cu toate rafinăriile din Ploiesti, Unilever şi alti agenţi economici precum şi cu primăriile din Ploiesti şi Brazi, pentru cresterea calităţii aerului.

Decizia a fost luată în urma întrunirii Grupului de lucru pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în municipiul Ploiesti, din 15martie a.c., care a avut loc la sediul Universității de Petrol și Gaze din Ploiești, prezidată de viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu, ministrul mediului.
Sustinerea financiară a proiectului ce face obiectul parteneriatului vine în completarea masurilor pe care agenţii economici sunt obligaţi să le aplice prin autorizaţiile de mediu în scopul diminuării poluarii aerului (modernizîri, monitorizare proprie, ajustarea procesului de producţie în funcţie de condiţiile meteo etc.)

sponsor

3 COMENTARII

 1. Atenție! Câți ani de închisoare vor primi persoanele care își vor organiza nunta în cort
  Paraschivoiu Ancuța02.11.2017
  legislație
  Ministerul de Interne a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii si sigurantei publice. Proiectul prevede sancțiuni foarte dure pentru cei care tulbură liniștea publică între orele 22,00 – 8,00 si 13,00 – 14,00.
  Potrivit hotnews.ro, persoanele care vor continua să deranjeze locatarii, deși au fost avertizați de autorități, riscă inchisoare de la 3 luni la 2 ani. Aici intră și organizarea nunților în corturi sau petreceri private in care se utilizeaza „aparatura muzicala la intensitate” si care nu renunta la activitate, dupa ce persoanele in cauza au fost avertizate de politisti.
  Tot inchisoare intre 3 luni si 2 ani se propune pentru „tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma”.
  Concret, proiectul prevede ca orice persoana care a fost avertizata sa inceteze astfel de activitati dar care nu renunta „si prin aceasta tulbura folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani”. Potrivit legii actuale, aceste fapte sunt contraventii si nu infractiuni.
  Vezi și Un gigant german a început să facă legea în România! Liderul DACIA, în pericol!
  Ce activitati sunt avute in vedere de MAI:
  tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
  tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00 si 13,00-14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;
  organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
  Proiectul de lege propune si pedepsirea cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda pentru „intrebuintarea in public de cuvinte, expresii ori gesturi jignitoare sau obscene in mod nemijlocit la adresa unui organ de urmarire penala sau de ordine publica, aflate in exercitarea atributiilor de serviciu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here