logo
RNTV Live

VIDEO – EXCLUSIV/ Micuța Picasso și ”Grădina cu sculpturi”. O expoziție unică pe care nu trebuie să o ratezi

Alexandra_Nechita
Oana Stoica

Expoziție specială la Ateneu

Alexandra Nechita, supranumită și ”Micuța Picasso”, a venit din SUA special pentru bucureșteni, dar și pentru toți românii, pentru a-și expune minunatele opere care au făcut-o celebră.

Celebra pictoriță prezintă pentru prima dată la Bucureşti, în Piaţa Ateneului Român, expoziția „Grădina cu sculpturi”, în cadrul Zilelor Bucureştiului.

În cadrul expoziției, Alexandra Nechita a venit cu 8 sculpturi.

„Sunt lucrări la care are acces oricine: le poţi vedea, te poţi apropia, le poţi atinge. De aceea, îmi doresc ca toţi cei care au ocazia să facă asta, să se conecteze cu lucrările, să le interpreteze şi să le simtă în felul propriu”, a declarat artista.

Alexandra Nechita a fost primită în acestă seară, în Piața Ateneului Român, chiar de către primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Este prima expoziție din România, ”Micuța Picasso”, după 8 ani de absență din România.

”Iubesc sculptura, dar pictura rămâne prima dragoste”

La vernisaj, Micuța Picasso a venit împreună cu soțul și cu fetița ei.

Lucrările Alexandrei au ajuns în muzee celebre, dar și în colecțiile celebrităților.

Alexandra Nechita s-a născut la Vaslui, în luna august a anului 1985, însă destinul a făcut ca, la nici doi ani, Alexandra Nechita să ajungă în Los Angeles, SUA. Nu împlinise încă 9 ani când a avut prima expoziţie personală în Biblioteca Municipală. Darul ei fusese deja remarcat de presa locală, care a numit- o atunci “micuţa Picasso”.

Tablourile Micuței picasso se regăsesc în muzee din lume, de la colecţia de artă a Vaticanului.

Unele lucrări au ajuns în colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

Pe parcursul anilor, Alexandra Nechita şi-a dezvoltat limbajul vizual aparte în numeroase picturi şi sculpturi din bronz, sticlă şi metal.

Expoziția „Grădina cu sculpturi” poate fi vizitată din 19 septembrie până în 19 octombrie.

Citește și : http://www.libertatea.ro/monden/alexandra-nechita-supranumita-micuta-picasso-s-intors-tara-dupa-8-ani-ce- declarat-celebra-pictorita-1909730

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor