logo
RNTV Live

VIDEO: Avans de 8-10% pe primul lot al Autostrăzii Ploiești – Buzău, după 8 luni de construcții

ezgif.com-webp-to-jpg (17)
Ștefan Petre

Miercuri, Asociația pro-Infrastructură (API) a publicat noi imagini aeriene de pe șantierul primului lot al Autostrăzii A7, și anume Dumbrava – Mizil.

8-10% avans în 8 luni de „șantier” pe primul lot din Autostrada A7. Vă aducem în premieră o filmare aeriană completă de pe cei 21 kilometri ai Autostrăzii A7 Dumbrava-Mizil. Progresul fizic se învârte în jurul cifrei de 8%, poate spre 10% cu multă indulgență. Asta pe un contract semnat în 16.06.2022 cu ordin de începere emis în 22.08.2022 și o perioadă de execuție directă (fără proiectare) de 20 de luni.”, arată specialiștii API pe pagina de Facebook.

Termenul contractual, aprilie 2024, va fi cu siguranță depășit, conform estimărilor acestora.

Ca să fie respectat, asocierea Pizzarotti-Retter va trebui să aibă un ritm mediu lunar de 7%. Adică de vreo șapte ori viteza de execuție de până acum. Un vis. Șantierul încă are petice unde cresc cereale și bălării, terasamentele rareori depășesc cu un metru terenul natural și aproape că nu găsești poduri și pasaje care să fi ieșit din pământ. Știm, am filmat sâmbăta, dar este rușinos că la marea descărcare arheologică de lângă Mizil se mișcau mai mulți arheologi decât utilajele constructorilor pe tot lotul.”, mai scrie Asociația.

Sperăm că au încetat dezbaterile sterile cu oficialii CNAIR legate de optimizările la structuri și că se apucă serios de treabă ca să circulăm în decembrie 2024: 85% în 20 de luni, 4,25% lunar. Cerem prea mult?!

Secţiunea Ploiești – Buzău din Autostrada A7 este împărţită astfel:

– Lotul 1, Ploiești (Dumbrava)-Mizil

– Lotul 2, Mizil-Pietroasele

– Lotul 3 Pietroasele – Buzău

Lucrările de construcție pe Lotul 1 al Autostrăzii Ploieşti – Buzău au demarat în luna august.

Sursă: Adevărul

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor