logo
RNTV Live

Epidemia ce creează din ce în ce mai multe victime

depresie
Andrei-Vlăduț Gușter

Umanitatea se confruntă cu amenințări vechi la adresa sănătății publice, pe care extinderea accelerată a tehnologiei le accentuează, principala fiind singurătatea. Aceasta este larg răspândită mai ales în țările dezvoltate și stimulată de dezvoltarea accelerată a tehnologiei, prezintă numeroase riscuri pentru sănătate precum fumatul unei jumătăți de pachet de țigări pe zi, ce înseamnă costuri de miliarde de dolari în fiecare an.

Conform celui mai cunoscut chirurg al Statelor Unite, dr. Vivek Murthy, singurătatea reprezintă o adevărată epidemie de sănătate publică. Aproape jumătate dintre persoanele ce au participat în cadrul unui studiu, au experimentat singurătatea.

Dr. Murthy, într-un interviu pentru The Associated Press: „Știm acum că singurătatea este un sentiment comun, pe care mulți oameni îl experimentează. Este ca foamea sau setea. Este un sentiment pe care corpul ni-l transmite atunci când lipsește ceva de care avem nevoie pentru a supraviețui.”

„Milioane de oameni din America se luptă în umbră cu singurătatea, iar acest lucru nu este corect. De aceea am emis acest avertisment pentru a semnala o luptă pe care o duc prea mulți oameni”, completează specialistul.

Avertismentul este menit să crească gradul de conștientizare privind fenomenul singurătății. Cu toate acestea, încă nu există discuții despre o eventuală alocare de fonduri federale sau de creare de programe dedicate combaterii acestei probleme. „Epidemia de singurătate” îi afectează în special pe tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani. Acest grup de vârstă a raportat o scădere de 70% a timpului petrecut cu prietenii în aceeași perioadă.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor