logo
RNTV Live

VIDEO/ ACȚIUNE DIFICILĂ PENTRU SALVAMONTIȘTII DIN BUȘTENI. ȘASE ORE PENTRU SALVAREA UNUI TURIST

Oana Stoica

Acțiune deosebit de grea pentru salvamontiștii din Bușteni.

Salvatorii au fost solicitați să intervină pentru salvarea a doi turiști blocați pe Jepii Mici din cauza epuizării.

Cei doi, tată și fiu, de 63 și respectiv 34 de ani, au plecat sămbătă, la ora 16 de la telecabina Babele pe Jepii Mici.

Lipsa de pregătire fizică a celor doi și-a spus repede cuvântul, ambii fiind incapabili să mai înainteze din cauza epuizării și a blocajelor muculare la nivelul picioarelor.

Salvamontișii au reușit cu greu să-l coboare pe bărbatul de 63 de ani. A durat șase ore acțiunea de salvare, și asta pentru că bărbatul abia se putea mișca.

În schimb, fiul acestuia a rămas pe traseu, fiind epuizat total. Nu a existat posibilitatea transportării acestuia cu o targă deoarece bărbatul de 34 de ani are 130 de kilograme.

În această dimineață, la ora 5 s-a reușit coborîrea primului turist, urmând ca în cazul fiului să fie solicitat suport aero.

Este așteptat un elicopter pentru extragerea turistului epuizat complet.

În cursul zilei de sâmbătă, salvamontișii din Bușteni au mai fost solicitați la două acțiuni de salvare, ambele fiind finalizate cu sprijin aerian.

Citește și: https://portal.republikanews.ro/turista-blocata-in-zona-braul-mare-al-morarului-actiune-dificila-de-salvare-a-salvamont-prahova/

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor