logo
RNTV Live

Familiile tinere din Ploiești pot primi 2000 de lei la nașterea unui copil!

lei
Ștefan Petre

Consiliul Local al municipiului Ploiești a votat astăzi un proiect destinat tinerelor familii. Concret, s-a alocat un buget de 4 milioane de lei în 2023, în acest scop, pentru 2000 de nou-născuți.

Potrivit hotârârii adoptate, banii vor fi acordați prin intermediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC) Ploiești, doar la cererea părinților care trebuie să completeze un anume formular, scrie Prahova Business.

  • Solicitările se pot depune în termen de două luni de la nașterea copilului, alături de dovezile necesare: certificat de naștere, acte de identitate etc.
  • Suma de 2000 de lei va fi plătită o singură dată, doar dacă familia/părintele nou-născutului nu are datorii către fiscul ploieștean și dacă are domiciliul pe raza municipiului.
  • În cazul nașterilor de gemeni, de tripleți sau multipleți, banii se vor acorda pentru fiecare copil.

Pentru primirea stimulentului, vor fi necesare actele de identitate ale părinților (original + copie), certificatul de naștere/ actele doveditoare pentru adopția copilului, acordul de prelucrare a datelor personale, respectiv documente suplimentare pentru părinții divorțați și un extras de cont pentru viramentul bancar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor