logo
RNTV Live

Vezi pe unde s-a făcut deszăpezire în Ploieşti

ploiesti iarna
rnews

Primăria Ploieşti prin Rosal a acționat pentru combaterea zăpezii cu utilaje cu sărăriță de capacitate mare și mică pe podurile din Municipiul Ploiești – Pod Sud, Pod Târgoviște, Pod Itau, Pod Fero I, Pod Fero II; arterele principale – Ghe. Gr. Cantacuzino, Găgeni, Văleni, Șoseaua Vestului, Libertății, Mărășești, Domnișori, Maramureș, Plăieși, Eroilor, Căliman, Sondelor, Tribunei, Depoului, Șoseaua Nordului, Andrei Mureșeanu, Cameliei, Rapsodiei, Romană, Buna Vestire, Mircea cel Bătrân, Izvoare, Lupeni, Centru Civic și pe străzile din cartierele: Nord, Vest I, Cantacuzino, Ghe. Doja, Transilvaniei, Malu Roșu, Ienăchiță Văcărescu, Bereasca, Peneș Curcanul, Muzicanți, Traian. Motoi, Rudului, Petrolului, Poștei – Bucov, Râfov, Lupeni, Andrei Mureșanu, conform Planului de măsuri pentru desfășurarea normală a activității rutiere în municipiul Ploiești în iarna 2016 – 2017, se precizează într-un comunicat de presă. Operatorul de salubritate a intervenit cu un număr de 8 utilaje cu sărăriță și lamă de capacitate mare – 10 tone, 10 utilaje cu sărăriță și lamă de capacitate medie 5 – 7 tone, 10 utilaje cu sărăriță de capacitate mică, 3 încărcătoare frontale și 8 utilaje cu lamă, administrându-se, în total, cantitatea de aproximativ 320 tone amestec material antiderapant. Începând cu ora 03.30, din cauza intensificării ninsorii, s-a acționat cu toate utilajele cu lamă, în baterie, pe arterele principalele din municipiul Ploiești. În cursul zilei de 06 ianuarie 2017, s-a continuat activitatea de deszăpezire pe poduri și pe arterele principalele, conform planului de măsuri pentru desfășurarea normală a activității, cu sărărițe și lamă, iar începând cu ora 10.00, s-a intervenit și pe străzile secundare din cartiere. Rosal Grup SA acționează manual nu un număr de 200 de lucrători, pentru activitatea de curățat zăpada din stațiile mijloacelor de transport în comun, de pe trotuare și de la trecerile de pietoni.

Recomandări pentru cetățeni

În același sens, Primăria municipiului Ploiești le reamintește ploieștenilor, persoane fizice și juridice, că au obligația de a înlătura zăpada, gheața sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediilor firmelor, în vederea asigurării deplasării în condiții adecvate.Pentru a se evita aplicarea de amenzi contravenționale, vă informăm faptul că, în conformitate cu H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești, “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operațiilor de menținere a curățeniei, înlăturare a zăpezii, gheții sau poleiului, a trotuarelor și rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuințelor sau sediilor” constituie contravenție, iar sancțiunile ce pot fi aplicate de Poliția Locală Ploiești sunt cuprinse între 500 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor