logo
RNTV Live

Veşti bune pentru tinerii care vor să îşi construiască o casă

teren tineri
rnews

Statul oferă teren gratuit pentru tinerii cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să îşi construiască o casă. Pentru a putea fi eligibili, aceştia trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Aceştia pot solicita administraţiei publice de care aparțin să primească 1.000 de mp, unde își pot ridica o casă. Ei au însă obligaţia să înceapă construirea locuinţei în maximum un an. Astfel, cei care vor să ceară ajutor din partea autorităților locale de care aparțin trebuie să știe următoarele lucruri:

– trebuie să fi împlinit vârsta de 18 ani;

– la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia nu au avut sau nu dețin în proprietate o locuință ori un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosința a unui teren, cât si în alte localitati.

Cererea pentru atribuirea terenului se depune la sediul Consiliului Local al unităţii administrativ-teritoriale în care solicitantul îsi are domiciliul si va fi însotită de următoarele documente:

– copie de pe certificatul de naştere

– copie de pe actul de identitate

– declaraţia solicitantului, pe propria raspundere, că nu deţine sau că nu a deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe.
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor