logo
RNTV Live

Vești bune pentru prahovenii de pe Valea Slănicului. Se finalizează în mai puțin de trei ani

sursă foto covasnamedia.ro
Mihai Constantinescu

Vești bune pentru prahovenii de pe Valea Slănicului. Se finalizează în mai puțin de trei ani.

Judeţul Prahova va beneficia de finanţare europeană pentru realizarea proiectului “Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în județul Prahova – comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Varbilău, Aluniș, Ștefești, Bertea și orașul Slănic”

Contractul de finanţare a fost semnat. Fondurile pentru concretizarea investiţiei sunt asigurate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) – Axa Prioritară 8 – Sisteme Inteligente și Sustenabile de transport al energiei electrice și gazelor naturale, Obiectivul Specific 8.2 Creșterea gradului de interconectare a Sistemului Național de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 150.989.246,42 lei. Perioada de implemnetare este de 29 de luni.

Infrastructură inteligentă de distribuire a gazelor

Dintre cele 13.468 gospodării identificate, în total, în oraşul Slănic și comunele Cocorăștii Mislii, Vâlcănești, Cosminele, Dumbrăvești, Vărbilău, Aluniș, Ștefești și Bertea, prin proiect sunt propuse spre racordare u 8159 de gospodării şi instituţii publice  (8041 gospodării şi 118 instituţii publice).

De asemenea, proiectul presupune  realizarea unei infracturi inteligente de distribuţie a gazelor naturale (SMART ENERGY TRANSMISSION SYSTEM) în lungime de 297,880 km, constituită atât din conducte subterane cât si supraterane şi asigurarea unui grad de racordare de 60,58%.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

De asemenea, se vizează creşterea gradului de interconectare a Sistemului Naţional de Transport a gazelor naturale cu alte state vecine.

Prin racordarea clienţilor noncasnici, instituţii publice si operatori economici, la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale se va îmbunătăţi calitatea serviciilor publice prin:

  • alimentare cu energie termică
  • asigurare a apei calde menajere
  • utilizare a gazelor naturale în procesele de producţie sau în activitatea curentă cu impact direct asupra competitivitţii operatorilor economici sau a calităţii serviciilor publice prestate de către instituţiile publice
  •  reducerea emisiilor de noxe în atmosferă ca urmare a utilizării combustibilului solid.
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor