logo
RNTV Live

Vești bune! A fost desemnat constructorul pentru un tronson al Autostrăzii Comarnic – Brașov

AUTOSTRADA
Oana Stoica

După 13 ani de la lansare acestui proiect, Autostrada Comarnic – Brașov prinde contur. CNAIR a finalizat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Râșnov – Cristian (km 162+300 – km 168+600) și a drumului de legatură cu profil de autostradă care asigură descărcarea traficului rutier spre municipiul Brașov.

Sectorul Râșnov – Cristian face parte din  lotul 2 (tronsonul Comarnic – Brașov), parte integrantă a autostrăzii București – Brașov în lungime totală de 168 km.

Procedura de achiziție publică a fost caștigată de Asocierea S.C Alpenside S.R.L. – S.C. Specialist Consulting S.R.L.

 

Pentru construcţia acestei porţiuni de autostradă s-au înscris la licitaţie 10 firme.

În cazul acestei deja celebre autostrăzi despre care s-a vorbit ani de zile, fără niciun rezultat, vorbim de o lucrare estimată la 1,5 miliarde de euro. Au existat trei licitaţii ratate, una în 2010, alta în 2014 şi ultima în 2015.

Anul trecut, traseul a fost împărţit în mai multe tronsoane, scoase separat la licitaţie. Pentru niciunul dintre ele procedura nu s-a finalizat până acum. Pentru bucata dintre Comarnic şi Predeal, preţul era de 167 de milioane de lei, fără TVA.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor