logo
RNTV Live

Veste proastă pentru cei care au credite în euro

curs-valutar-cat-a-ajuns-sa-coste-un-euro-547703
Pantazi Bianca

Românii care au credite în euro vor avea și ei probleme cu ratele după creșterea IRCC și ROBOR și ei vor plăti mai mult.

În luna februarie, Banca Centrală Europeană a majorat dobânda cheie cu 0,5%, iar aceștia anunță și pentru luna martie o creștere. Pe toții românii care au credite în euro îi va afecta această decizie.

Pe mulți români i-au făcut să treacă la creditele în euro creșterea accelerată a dobânzilor la creditele în lei în 2022. Însă, veștile nu sunt bune nici pentru ei acum. Se majorează și Euriborul, după creșterea IRCC și ROBOR.

Dacă ne raportăm, de exemplu, la un credit de 100.000 de euro, luat pe o perioadă de 30 de ani, acum rata a ajuns la 630 de euro, în timp ce anul trecut era de 446 de euro.

În cazul în care Euriborul va ajunge la 3%, rată va crește până la 665 de euro, iar dacă indicele va ajunge la 5% vom vedea o rată de peste 800 de euro.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (18) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Ratele creditelor în euro au crescut de patru ori în şase luni (antena3.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor