logo
RNTV Live

Valul de viroze respiratorii pune presiune pe Spitalul de Pediatrie din Ploiesti. / VIDEO

Mihai Constantinescu

Valul de viroze respiratorii pune presiune pe Spitalul de Pediatrie din Ploiesti.

Numarul mare al virozelor respiratorii, dar si lipsa unui control in prealabil, in cabinetele medicilor de familie, pune presiune pe Spitalul de Pediatrie din Ploiesti. Asa se face ca in Cadrul Compartimentului Primiri Urgente se inregistreaza zilnic peste 120 de cazuri. Acest fapt face ca timpul de asteptare sa creasca destul de mult. Conducerea unitatii medicale indeama parintii ca inainte de a ajunge la unitatea medicala, sa se asigure daca nu cumva copii lor pot fi tratati acasa, cu indicatii din partea specialistilor.

Valul de viroze respiratorii, in crestere

Perioada virozelor respiratorii, care capata zilnic forme din ce in ce mai grave, a ingreunat mult activitatea Compartimentului de Primiri Urgente a Spitalului de Pediatrie Ploiesti. Conducerea vorbeste despre un numar dublu de cazuri care se prezinta in cabinete, fata de o zi obisnuita.

Asa ca timpul de asteptare al parintilor care ii aduc pe copii la urgente creste din ce in ce mai mult.

Tocmai de aceea medicii ii sfatuiesc pe adulti sa constientizeze perioada dificila pe care o traverseaza si sa cantareasca atent situatia in care este necesara prezentarea la urgente. In caz contrar, micutii pot fi tratati acasa, sau dusi la consult catre medicii de familie.

Medicii povestesc faptul ca o alta problema care le ingreuneaza activitatea este cea a parintilor care vin cu recomandari. Asa se face ca refuza orice astfel de practici. Cazurile, sustin specialistii, sunt tratate in functie de gravitatea lor.

Unitatea medicala a fost infiintata in anul 2003. Acesta s-a realizat prin prin reorganizarea Spitalului “Petrolul”, prin mutarea Sectiei de Copii  din cadrul Spitalului Judetean Prahova. Deserveste o populatie de aproxiativ 850 000 de locuitori ai judetului, din care 250 000 sunt copii

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor