logo
RNTV Live

Informare privind vaccinarea la nivelul județului Prahova

centre vaccinare ploiesti
Mihai Constantinescu

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 17 februarie 2021, în județul Prahova au ajuns 54149 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 44529 doze Pfizer/BioNTech, 4220 produse de compania Moderna și 5400 de doze AstraZeneca.

Dintre acestea, au fost inoculate 45557 doze (la ora raportării – 13:30). Stocul disponibil, în acest moment, este de 8537 doze vaccin (3375 doze vaccin Pfizer/BioNTech, 587 doze vaccin produs de compania Moderna, 4575 de la AstraZeneca).

În ultimele 24 de ore, nu au fost raportate doze pierdute.

Au fost raportate trei reacții adverse în urma administrării serului de la AstraZeneca, toate înregistrate la un centru de vaccinare din Ploiești. Acestea s-au manifestat sub formă de stare generală de rău, stare febrilă, cefalele, dureri musculare. Nu au necesitat internare.

Numărul total al persoanelor din județul Prahova care au primit și a doua doză, până în prezent, este de 17216.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

De asemenea, toate informațiile despre campania de imunizare împotriva COVID-19 pot fi găsite pe site-ul: https://vaccinare-covid.gov.ro/.

comunicat de pres[

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor