Vaccinare împotriva COVID-19, prin intermediul operatorilor economici

Nou flux pentru vaccinul Johnson & Johnson, la Ploieşti
Nou flux pentru vaccinul Johnson & Johnson, la Ploieşti

Vaccinare împotriva COVID-19, prin intermediul operatorilor economici. Acesta este anunţul repreentanţilor Prefecturii Prahova care menţionaeză faptul că angajații și membri familiilor acestora se vor putea vaccina mult mai ușor, fără a fi nevoiți să acceseze platforma de vaccinare sau să fie înscriși pe listele de așteptare. 

Conform intrucțiunii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, prin grija operatorilor economici, imunizarea se va putea realiza într-un spațiu adecvat, identificat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Prahova.

cel mai verde complex reziential

Cei care vor avea acces la imunizarea prin organizarea unor astfel de centre sunt:

  1. angajații proprii
  2. angajații subcontractorilor
  3. membrii familiilor celor două tipuri de angajați.

Agenții economici care doresc să amenajeze astfel de spații trebuie să asigure circuite de funcționalitate adecvate atât procesului de vaccinare, cât și asigurării sănătății și securității muncii. De asemenea, vor dota aceste încăperi cu frigidere pentru păstrarea dozelor la temperaturi cuprinse între +2 și +8 grade Celsius, prevăzute cu termometru și grafic de temperatură.

Vaccinarea se va face fără programarea prealabilă în platformă, fiind întocmite doar liste nominale cu cei eligibili care vor fi înaintate către DSP. Persoanele imunizate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și li se va elibera adeverința de vaccinare

 Vaccinarea va fi făcută fie de către personalul medico-sanitar propriu al companiei, ce va fi arondat unui centru fix de vaccinare, fie de către echipe mobile organizate de către DSP Prahova, în funcție de numărul de persoane care urmează a fi imunizate.

Stocurile de vaccin vor fi asigurate de către DSP în funcție de numărul persoanelor înscrise.

comunicat de presă

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here