logo
RNTV Live

Noi cazuri de COVID-19: cele mai multe se găsesc în Prahova, Timiș și București

23articol_medic_covid
Andrei-Vlăduț Gușter

În timpul ultimei săptămâni, 29 mai – 4 iunie, conform anunțului făcut de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), 37% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Prahova, Timiş, Iaşi şi Braşov.

Peste 1000 de cazuri noi au fost înregistrate în timpul perioadei sus menționate. Au fost raportate 9 decese la pacienţi cu COVID-19.

Conform analizei săptămânale de supraveghere, 51,6% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat anti-COVID. Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 49,5% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Când vine vorba de decesele provocate de SARS-CoV-2, 88,9% din totalul deceselor s-au înregistrat în Dâmboviţa, Bistriţa Năsăud, Călăraşi, Harghita şi Mureş. Potrivit INSP, 66,6% din decese s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Dintre persoanele care au murit, 93,8% aveau cel puţin o comorbiditate asociată.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor