logo
RNTV Live

URȘII DIN PRAHOVA, ȚINUȚI LA DISTANȚĂ

Barbuceanu Nicoleta

Aproximativ 30 de sisteme electrice de protecție împotriva urșilor au fost montate în Prahova. Acestea au fost instalate pe mai multe fonduri cinegetice pentru a ține la distanță urșii de gospodării și culturile agricole. Județului i-au mai fost alocate recent încă patru astfel de garduri.

La nivel național au fost achiziționate din fonduri europene peste 1100 de sisteme electrice de protecție a bunurilor, culturilor agricole și animalelor. S-a întâmplat în cadrul proiectului „Implementarea Planului naţional de acţiune pentru conservarea populaţiei de urs brun din România”. Reprezentanții Ministerului Mediului spun că au o dublă misiune: pe de o parte să protejeze această specie, iar pe de altă parte să găsească soluţii pentru a ocroti și viaţa oamenilor.

Sistemele respective funcționează pe baza unor impulsuri electrice independente de rețeaua electrică.

Lungimea unui singur fir este de 2400 de metri. Au fost folosite câte două trei fire, în funcție de obiectivul care trebuie protejat. Până la sfârșitul lunii martie, în Prahova vor mai fi distribuite încă patru sisteme de acest gen care vor fi date în custodia Direcției Silvice Prahova.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor