logo
RNTV Live

Aglomerație la Spitalul Județean de Urgență

Costin

Aglomerație, în această perioadă, la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Timpul de așteptare la unitatea de primiri urgențe este mare, iar secția de boli interne funcționează aproape la capacitate maximă. Probleme sunt și la terapie intensivă, unde pacienții sunt ținuți, în caz de nevoie, și pe targă, până se eliberează un pat. Conducerea unității spitalicești atrage atenția însă că aglomerația în spital este cauzată și de cei care preferă vină la urgențe în loc să se ducă la medicul de familie. 

Spitalul Județean de Urgență Ploiești se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienți, mai ales la unitatea de primiri urgențe. A crescut însă și numărul de internări cu aproximativ 10 procente față de anul 2019.

În minivacanța prilejuită de Unirea Principatelor Române, aglomerația a fost și mai mare la spital. Din cauza numărului mare de pacienți care se prezintă la unitatea de primiri urgențe, oamenii sunt nevoiți să aștepte și câteva ore până sunt văzuți de un medic. Nu toți pacienții care ajung la urgențe au un motiv întemeiat. În prezent, există zile în care la Spitalul Județean de Urgență Ploiești se fac și peste 100 de internări.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor