logo
RNTV Live

UPDATE/Rezultatele testării cadrelor medicale de la SJU Ploieşti, după ce o asistentă a ieşit pozitiv la COVID-19

Mihai Constantinescu

UPDATE/Rezultatele testării cadrelor medicale de la SJU Ploieşti, după ce o asistentă a ieşit pozitiv la COVID-19

O asistentă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești a fost confirmată sâmbătă, 25 aprilie, cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, femeia s-a simțit rău și, având simptome specifice COVID-19, a fost testată, rezultatul fiind pozitiv.

 Aseară a venit rezultatul testului de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și, la prima probă,  a ieșit negativ. Nu la fel a fost rezultatul testării unuei angajate de la Registratura UPU. Acesta a ieşit pozitiv. Astăzi se va recolta o nouă probă. De menţionat este că rezultatele date de aparatul de testare din Ploiești au o acuratețe de 68%.

Vă reamintim că în week-end, specialiștii din cadrul Laboratorului de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Ploiești au efectuat 51 de teste pentru coronavirus.

46 dintre aceste teste efectuate cu platforma de biologie moleculară Real-Time PCR au vizat probele prelevate de la cadrele medicale din cadrul spitalului și alte 5 de la pacienți ai unității medicale.

La cele 51 de probe prelucrate, rezultatele au fost următoarele:

▶️  1test pozitiv – la un angajat din cadrul personalului auxiliar (registrator)
▶️ 3 incerte
▶️ 47negative

Testele incerte reprezintă rezultatele probelor prelevate ???? de la pacienți care fie sunt pe cale de a se pozitiva, fie sunt pe cale de vindecare. ⚠️ Tocmai de aceea, în cazul pacienților internați și tratați în spitale, este nevoie de două teste negative consecutive, pentru a putea fi externați și considerați vindecați.

Testarea cadrelor medicale și a personalului auxiliar din cadrul  Spitalului Județean de Urgență Ploiești va continua. Prioritare sunt: Unitatea de Primiri Urgențe, Secția de Boli Infecțioase și Secția Anestezie-Terapie Intensivă.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/a-fost-semnat-contractul-pentru-construirea-unui-nou-sens-giratoriu-in-prahova/?fbclid=IwAR3IYhUanfayNDgcBHdNXQ2jdvz5EIzIgsqAU15_8ryZgfkmYUP0u5eQuLI

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor