logo
RNTV Live

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va fi extinsă și modernizată. Când încep lucrările

rnews

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va fi extinsă și modernizată

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean va fi extinsă și va beneficia de aparatură de ultimă generație. 

Lucrările de extindere și achiziția de aparatură nouă vor fi efectuate și din fonduri europene. CJ Prahova a depus documentația pentru acest proiect, cu o cerere de majorare de plafon, și speră să obțină aproximativ 2 milioane de euro.

investiţia totală este estimată la 18 milioane de lei, cu TVA scrie Telegrama.

De altfel, astăzi, Consiliul Județean a fost convocat în ședință extraordinară, pentru a aproba o modificare care arată că suma totală eligibilă pentru proiecte de acest gen, de 1,5 milioane de euro, include şi TVA-ul.

“Proiectul nostru constă în modernizarea, extinderea, reabilitarea şi dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe. Într-un singur cuvânt, modernizăm absolut totul acolo şi adaptăm acea clădire la condiţiile necesare unei unităţi de primiri urgenţe la nivelul judeţului Prahova. Clădirea va fi extinsă cu aproape 50% ca spaţiu efectiv de lucru, va fi amenajată o nouă intrare, prin mijlocul imobilului, iar partea de triaj, unde avem o problemă cu timpul de aşteptare, va fi complet modificată. Practic, vor fi separate cazurile grave de cele minore. Vor fi amenajate şi vestiare pentru medici şi, nu în ultimul rând, va fi adusă aparatură medicală de ultimă generaţie. Toată această investiţie e estimată la 18 milioane de lei”, a declarat preşedintele CJ, Bogdan Toader, pentru Telegrama.

El a precizat că speră că lucrările să înceapă în acest an.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor