„Ungaria Mare”: Au mințit maghiarii? » Dezvăluirile FRF

Sursă foto: GSP
angajare

FRF a luat legătura cu UEFA după ce Federația Maghiară de Fotbal a anunțat că a primit acceptul forului european de a folosi la meciurile echipei naționale steagul și harta Ungariei Mari.

După anunțul făcut de Federația Maghiară de Fotbal, care a provocat reacții acide în lumea fotbalului românesc, Federația Română de Fotbal a întrebat UEFA care este punctul oficial de vedere al forului de la Nyon cu privire la anunțul maghiarilor.

La scurt timp după ce UEFA a oferit un răspuns clar, forul condus de Răzvan Burleanu l-a publicat pe pagina oficială.

„Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată.

FRF a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal. Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

  • UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.
  • Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, este mesajul postat de FRF.

Sursă: Prosport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

mediu

PLOIESTI TV LIVE 👇 (apasati play si puteti urmari Ploiesti TV live)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here